www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] dosatul mnac redeschis
PAVILION [contemporary art & culture magazine] on Sat, 27 Jan 2007 08:03:22 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] dosatul mnac redeschis


Judecatoria Sectorului 5 a hotarit ca dosarul de urmarire penala a lui Adrian Nastase si a directorului Aedificia Carpati, Petre Badea, in cazul proiectarii si executiei Muzeului National de Arta Contemporana sa fie redeschis. In urma acestei decizii, fostul premier va fi din nou cercetat pentru abuz in serviciu, acuzatie adusa in legatura cu modul in care constructia si amenajarea MNAC a inghitit, in 2001, mai bine de 500 de miliarde de lei.

Instanta a mai dispus verificarea modului in care a fost organizata licitatia in urma careia firmei Aedificia Carpati i s-au acordat lucrarile. Pentru lamurirea acestor aspecte, judecatorii au solicitat efectuarea unei expertize tehnice si a uneia financiar-contabile. Prima urmeaza sa stabileasca daca si in ce masura lucrarile in cauza au afectat structura de rezistenta a Casei Poporului, in incinta careia se afla muzeul.

Expertiza contabila va trebui sa constate daca marirea bugetului alocat constructiei, de la 370 de miliarde de lei la 500, se justifica si daca Aedificia Carpati a perceput preturi corecte pentru lucrarile prestate.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8999&art=23645&cHash=61cdd83a7e
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/