www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Sertar 2: TRIXY CHECAIS
radulescu denise on Tue, 9 Jan 2007 19:38:51 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Sertar 2: TRIXY CHECAIS


Sertar 2 – Trixy Checais 
 
- o intilnire propusa de Razvan Mazilu -
 
Centrul National al Dansului va invita miercuri, 17 ianuarie, orele 18:30, la cea de-a doua intilnire din cadrul proiectului Sertar. 
 
Intilnirea este dedicata lui Trixy Checais (1914-1990), personalitate artistica importanta a anilor ’30-’40, precursor al dansului contemporan romanesc. Destinul sau artistic a fost intrerupt cu brutalitate in anii ’50, cind a fost arestat si condamnat la munca silnica la Canalul Dunare – Marea Neagra. Trixy Checais revine in anii ’60 ca maestru de balet, dar nu va fi lasat sa-si duca opera pina la capat. 
 
Sertar este un proiect de documentare si, in egala masura, este un proiect care doreste sa puna intr-un mediu activ resursele istoriei contemporane. Este un exercitiu de a pune in discutie oameni, povesti si fapte care, intr-un anumit moment al devenirii lumii coregrafice, au insemnat mult, au miscat lucrurile intr-un sens uneori de necrezut. 
 
Unul dintre dezideratele prioritare ale CNDB este crearea unei platforme de dezbatere, de discutie de fond, care sa participe la consolidarea culturii coregrafice, pentru ca dansul are dreptul sa-si  revendice locul sau in cultura. Punerea in discutie nu este un act izolat, accidental. Exista multe lucruri si gesturi din domeniul coregrafic care nu sint stiute, dar care au avut aceeasi importanta ca si aparitia unei carti importante sau a unui nume din domeniul teatrului.
 
Sertar se desfasoara sub forma unor intilniri intre publicul larg si « povestasi », martori care au participat la istorie/istorii sau cercetatori care incearca sa reconstituie traseul personal si profesional al artistului.
 
Povestasii intilnirii dedicate lui Trixy Checais vor fi Miriam Raducanu, Razvan Mazilu si Gina Serbanescu. Intilnirea va fi structurata in trei parti: prezentarea artistului, expozitie cu schite, desene si acuarele realizate de Trixy Checais si instalatie-spectacol semnata de Razvan Mazilu si artistul plastic Mirela Dauceanu. 
 
Accesul se face pe la etajul 3, intrarea este libera.
 
Va asteptam!
 
_________________________________
Denise Radulescu
Centrul National al Dansului - Bucuresti
Bd. Nicolae Balcescu 2, sector 1, Bucuresti
Tel.: + 40 (21) 318 86 76
Fax: + 40 (21) 319 72 06
office {AT} cndb.ro, www.cndb.ro
_________________________________

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/