Stichting Steim on Fri, 10 Dec 1999 16:51:28 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

nettime-nl: concertaankondiging


Title: concertaankondiging
STEIM Presenteert op woensdag 15 december om 20:30 uur
in het kader van

STEIM's Rhythm-and-Zoom Lab:

Stock, Hausen and Walkman
en
TRIPTIC


De naam Stock, Hausen and Walkman geeft al aan dat de groep graag speldeprikken uitdeelt. Toen in '89 Matt Wand en Andrew Sharpley zich in de improvisatiescene in Engeland begaven, werden ze door autoriteiten als Derek Bailey en Tony Oxley niet direkt omarmd. Met een tafel vol met walkman cd spelers, kortegolfradio's, powerbooks en allerhande low-fi bewerkingsapparaten knutselen Wand en Sharpley live bouwsels in elkaar, die als een direkt tegenwicht gezien moet worden van de commerciële, pre gefabriceerde 90-er jaren hits van Stock, Aitkin en Waterman. Indiase samples, easy tune fragmenten, radiostemmen en feedback geluiden maken duidelijk dat het ook wel wat minder serieus dan Stockhausen mag klinken. Maar wie tijdens de hypergeconcentreerde live collagemuziek de grimassen van Sharpley en de Wand-shuffle ziet, zal begrijpen dat het Stock, Hausen and Walkman ernst is.

Michel Waisvisz, de Godfather van de live electronica en Frank Baldé, software-creator en toetsenleuner,  presenteren voor het eerst in Nederland hun duo TRIPTIC.
Waisvisz heeft naam gemaakt met muziek waarin een ongekende combinatie van koele techniek en emotie samenvloeien en onvermijdelijk exploderen in muzikale brokstukken van vele muzikale genres en stijlen, maar ook in sensualiteit en humor, en serene gonzen en indringend gekraak. Al in de zeventiger jaren fietste Waisvisz met zijn kraakdozen door de straten van Amsterdam en infiltreerde hij later met zijn elektronische klanken vele muziekfestivals waaronder ook het legendarische Pandora's Box, waarvan hij overigens ook de mede-organisator was. Het inbreken-op-je-eigen-party is wel vaker een hobby van Waisvisz geweest.
Waisvisz' verworvenheid ligt ook in zijn vele en zeer verschillende samenwerkingen met ook niet electronici: theaterdiva Moniek Toebosch, Najib Cheradi, Laurie Anderson, DJ Spooky, Truus de Groot, Willem Breuker, John Cameron, maar ook muziek voor Harry Mulisch en danselectronica voor Bill Forsyth. Door de jaren heen ontwikkelde hij in Steim baanbrekende elektronische instrumenten als de Handen en het Web, die hem, en nu ook steeds meer anderen, in staat stellen direkt, op het podium, fysiek electronische muziek te maken. Onlangs werd hij uitgeroepen tot 'DJ of the future'.
Waisvisz en Baldé bespelen in TRIPTIC samen een electronisch instrumentarium dat is samengesteld rond de Handen, het Druktoetsenklavier en de door hen ontwikkelde LiSa software.

Reserveer tijdig; STEIM houdt het kleinŠ

Reserveringen: 020 622 8690 (tussen 11:00 en 17:00 uur) Toegang fl 7,50
Concertingang Utrechtsedwarsstraat 134


Deze Concertserie komt tot stand met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst


------------------------------------------------------------------------------
Indien u geen prijs stelt op toezending van concertaankondigingen van STEIM per email
kunt u dit bericht retourneren met de vermelding "verwijder mij van email-lijst" als onderwerp.

STEIM                                    
(studio for electro instrumental music)
(studio voor elektro instrumentale muziek)    

Achtergracht 19
1071 WL Amsterdam
Nederland

tel 00 31 (0) 20 6228690
fax 00 31 (0) 20 6264262
WEB SITE : http://www.steim.nl