Jo&Sanja on Sun, 3 Jan 1999 15:35:23 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

nettime-nl: Vught


Steek die villa’s in brand, stort hun gazonnen vol woestijnzand, wurg hun katten in het donker zodat hun dochters en maitresses horen hoe het klinkt in de martelkamer. Dat denk je eerst. Als je hoort van die nouveaux riches te Vught, die voormalig blindentehuis de Steffenberg hebben opgekocht om er geen asielzoekers in onder te brengen.

En dan denk je, al bijna berustend: Tja, een oud verhaal. Marktwerking. Zo deden de textielbaronnen daar het 100 jaar terug ook al. Burgemeester De Graaf kijkt dan ook nergens van op.

En dan lees je dat ene Theo de Raad, tot voor kort president-directeur van SHV-Makro, de vermogende voorman is van de club van negen marktwerkers. Dan denk je toch weer: die man moet toch beter weten. Niet zo heel lang geleden ging zijn magazijnen in vlammen op in wat toen nog niet het maatschappelijk debat over verantwoord ondernemerschap heette, maar dat wel is geworden. Arme blinde bejaarde.

En dan denk je toch even mee met de SP. Dit stukje mondiale klassenstrijd kunnen we niet laten liggen. Bezetten die hap. Alleen, moet je dan meteen weer vertrekken, na een goed gesprek met de burgemeester?

Maar je wil toch opbouwend meedenken. Een win-win-situatie creëren. Derde Weg, dat werk. Dus als die mannen zonodig willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, asielzoekers waarmee ze een gesprek op niveau kunnen voeren, laat het particulier initiatief dan haar verantwoordelijkheid nemen. En stel de Steffenberg open voor uitsluitend meervermogende asielzoekers. Soekarno, De Klerk en Buthelzi, Khieu Samphan en Nuon Chea, Pinochet, Karadzic, Milosevic, Mengistu, Idi Amin, Baby Doc, Kabila, Emiel Ratelband. Ook die stroom rijst al meer en meer.

Daar moeten Job Cohen en Roger van Boxtel toch een kans zien liggen.

Grijpen dus.

Jo van der Spek

>>>>>>>>> **********  <<<<<<<<<<<<<
"De wet is heel ver weg" *
>>>>>>>>>  **********  <<<<<<<<<<<<
 
Jo van der Spek        Sanja Babic    Pascal *   
editor IKON Radio     travel-agent    co-pilot
Ceintuurbaan 115-2
NL 1072 EZ Amsterdam
Nederland
tel +31.20.6718027