R.J.Reekers on 11 Jan 2001 23:44:02 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] femdedag 11-01-01


Beste Han,

Dit vind ik nu een boeiend artikel. Ik ken de omvang van de nettime-lijst niet, en het maatschappelijk bereik van ons leden evenmin, maar dat Ozzie-debat zou ik ook wel aan de andere kant van de wereld willen voeren. Hierdusergenspuntenel.

Een voorschot:

http://www.iek.nl/scripts10/dcforum/dcboard.cgi?az=show_thread&omm=0&om=9&forum=DCForumID3

en een groter schot voor de boeg door dit aan het ANP te sturen. Een eerdere discussie op de nettimelist vandaag ging naar ik meen over de het al dan niet "beter maken van de wereld door het internet". Tja... Internet is net een communicatiemiddel; als je het niet gebruikt zoals het bedoeld is, gebeurt er niets.

Groet,

Ricardo Recere
 

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars
Oscar Wilde
 

Han Speckens schreef:

  Makers dodelijk virus roepen op tot debat
Australische wetenschappers meldden eerder vandaag dat zij 'per ongeluk' een variant van het pokkenvirus hebben gecreŽerd die het auto-immuunsysteem van muizen wegvaagt. De aan het virus blootgestelde muizen stierven allemaal binnen enkele dagen. De researchers van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) in Canberra probeerden om het muizenpokken-virus zo te modificeren dat het de eicellen van de dieren zou uitschakelen en zodoende een diervriendelijk middel tegen muizenplagen zou zijn. Helaas blijkt het gemodificeerde virus een super-killer. Het CSIRO grijpt haar ontdekking aan om te waarschuwen tegen de gammele bescherming die de Conventie tegen Biologische Wapens biedt tegen misbruik van dit soort toevallige ontdekkingen. De huidige Conventie, die dateert uit 1972, heeft niet genoeg tanden om misbruik door terroristen en kwaadwillige regimes tegen te gaan. Annabelle Duncan, hoofd van de afdeling molecular science en kort na de Golfoorlog VN rapporteur biologische wapens in Irak, waarschuwt dat het onvermijdelijk is dat dit soort ontdekkingen af en toe de kop op steekt en dat misbruik op dit moment moeilijk is tegen te gaan. Het CSIRO doet vandaag haar wereldwijde waarschuwing uitgaan om aandacht te vragen voor dit type technologie en de implicaties ervan. Volgens het instituut is het mogelijk dezelfde techniek te gebruiken voor het veranderen van het menselijke pokkenvirus in een virulente uitroeier. De muizenvariant is niet schadelijk voor mensen. Lees meer over de zaak in het persbericht van het CSIRO. RG Het VN kantoor ter voorkoming van biochemische oorlogvoering staat in Den Haag.