Joost Flint on 5 Oct 2000 14:51:21 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] DDS besluit tot beŽindiging redactie activiteiten


Persbericht

Amsterdam 5 October 2000


Digitale Stad besluit tot beŽindiging redactie activiteiten

De Digitale Stad holding BV (DDS) heeft besloten de redactie activiteiten ondergebracht in een van haar werkmaatschappijen - DDS City BV  te beŽindigen.

Het investeringsklimaat m.b.t. Ďbusiness to consumerí georiŽnteerde internetbedrijven is het afgelopen half jaar dramatisch omgeslagen. Omdat de activiteiten ondergebracht in DDS City BV in dit stadium verliesgevend zijn dient er zonder nieuwe kapitaalverstrekkers gesaneerd te worden in de kosten. In dat kader worden de lopende contracten met 3 redacteuren afgebouwd. De redactie activiteiten - waaronder het dagelijks schrijven van laatste nieuwsberichten  zullen per 1 december zijn beŽindigd.

In ĎDDS Cityí zijn alle semi-publieke activiteiten van DDS holding ondergebracht: de Ďstadí met vele bewoners, postbussen, homepages, cultuur- en innovatieprojecten en experimentele uitzendingen. DDS City wordt momenteel volledig gefinancierd uit d eopbrengsten van de andere werkmaatschappijen van DDS. Deze kunnen daar om bedrijfseconomische redenen niet onbeperkt mee door gaan. De onderneming is dan ook genoodzaakt de koers van de city op niet al te lange termijn te verleggen.

DDS Holding bestaat uit 4 in activiteit onderscheiden werkmaatschappijen: DDS Services BV, DDS Projects BV, DDS City BV en DDS Venture BV. De getroffen maatregel heeft uitsluitend betrekking op de redactie activiteiten ondergebracht in DDS City BV.