Kees Brienen on Wed, 12 Apr 2000 15:40:04 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Cinema Digitaal, Paradiso


Amsterdam, 12 april 2000.


Beste Lezer,

Van 6 t/m 13 april 2000 organiseert FilmEvents in Kriterion, Bellevue Cinerama en Paradiso het 16de Festival van de Fantastische Film (www.fff2000.nl). Het is mij een groot genoegen u te mogen uitnodigen voor de slotavond van dit festival in het Cinema Digitaal-programma en de Fantastische Noodlanding! Graag uw aandacht voor:

“STIR OF ECHOES” – David Koepp

David Koepp werd vooral beroemd door zijn scenario’s voor films als Snake Eyes (1999), Mission Impossible (1996) en Jurassic Park (1993). Voor ‘Stir of Echoes’ was hij niet alleen verantwoordelijk voor het scenario maar tekende hij ook voor de regie. Het is een thriller/horror waar geen zesde zintuig voor nodig is om overeenkomsten te zien met ‘The Sixth Sense’: in beide films hebben de hoofdrolspelers contact met geesten die ronddwalen tussen leven en dood. Maar zet die vergelijking niet te ver door, ook niet als de temperatuur zakt wanneer geesten verschijnen zodat de adem van de acteurs zichtbaar wordt, want ‘Stir of Echoes’ is veel rauwer en kent een veel gemenere spanning. In de veronderstelling dat het toch niet zal lukken laat Tom (Kevin Bacon die zich realiseert dat het leven aan hem voorbij suist: “I just didn’t expect to be so ordinary”) zich hypnotiseren. “What’s the worst that can happen?”, vraagt hij zich af. En snel na zijn hypnose zal hij daarop antwoord krijgen….

‘Stir of Echoes’ is vanaf 7 september in de Nederlandse bioscoop te zien.

In het voorprogramma wordt o.a. de film Godzilla VS the Netherlands van Sietske Tjallingii vertoond en de Silver Scream Award uitgereikt.

Plaats: Paradiso
Programma: Cinema Digitaal i.s.m. stichting FilmEvents
Datum: donderdag 13 april 2000
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:00 uur
Entree: fl. 22,50 incl. lidmaatschap en De Verschrikkelijke Noodlanding!

WIE VERKLEED KOMT MAAKT KANS OP EEN FANTASTISCHE PRIJS!!!

Ik denk en hoop dat er veel mensen naar deze voorstelling zullen komen, dus als het voorafgaande u heeft aangesproken raad ik u aan op tijd een kaartje te kopen.

Met vriendelijke groeten, Kees Brienen.______________________________________________________________ "I believe to give scandal is a duty, to be scandalized a pleasure, and to refuse to scandalize is moralism." -- Pier Paolo Pasolini.
______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).