www.nettime.org
Nettime mailing list archives

<nettime-ann> PERSBERICHT: Winnaar Routes-Award 2009 in De Balie
Balkan Buro on Sat, 16 Jan 2010 17:13:31 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

<nettime-ann> PERSBERICHT: Winnaar Routes-Award 2009 in De Balie


.

In discussie met Dramaturg en activist Borka PaviÄeviÄ, winnaar van de Routes Award 2009
Cultural Decontamination?
Challenges for Art beyond National Borderlines

Amsterdam â De Routes Award voor Culturele Diversiteit 2009 is toegekend aan Borka PaviÄeviÄ, oprichtster en directeur van het Centre for Cultural Decontamination (CZKD) en de in Zwitserland geboren internationale theatermaker Stefan Kaegi. Deze prijs is een initiatief van de European Cultural Foundation (ECF, Amsterdam) ter ere van voormalig voorzitter prinses Margriet, bedoeld om denkers en kunstenaars te eren en onder de aandacht te brengen, die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol van cultuur en culturele diversiteit in onze samenleving.

De officiÃle uitreiking van de prijs vindt plaats in Brussel op 26 januari, maar speciaal voor het Nederlandse publiek is er ook een avond georganiseerd in De Balie op donderdag 28 januari. Op deze avond vindt een panelgesprek plaats met PaviÄeviÄ en verschillende cultuur- en beleidsmakers uit Nederland en van de Balkan. Friso Wiersum, programmeur van Debatcentrum Tumult, is gespreksleider. Thema: de rol van kunst in potentiÃle conflictueuze samenlevingen als gevolg van nationalistische en/of populistische tendensen. PaviÄeviÄ stichtte het CZKD op in 1994 als een tegengeluid op de oorlogspropaganda van het Milosevic-regime. In de jaren negentig groeide het CZKD uit tot een epicentrum van optimisme en creativiteit in de Servische samenleving.

ÂPaneldiscussie: Cultural Decontamination? (met Borka PaviÄeviÄ, Gal Kirn, Laurens Runderkamp e.a.) | voertaal Engels | Organisatie: ECF, Balkan Buro, Platform Spartak | Plaats: De Balie â Kleine Gartmanplantsoen 10 | 28 januari | inloop 20:00h aanvang 20.30h | Toegang: Vrij (Reserveren via 020-5535100 of www.debalie.nl) | Meer informatie: http://www.eurocult.org/news-events/?article_id=122

ÂÂ

Noot voor de redactie (NIET VOOR PUBLICATIE)

Meer informatie of opvragen beeldmateriaal: Mascha Ihwe: Mascha {AT} eurocult.org | 020-573 38 68

Guido van Hengel (06-16681688) of Irmin van der Meijden (06-81619277)
_______________________________________________
nettime-ann mailing list
nettime-ann {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ann